Kuva
Eures Info ke 8.12.2021 klo 13-14
25.11.2021
Kirjoittaja: Boris Karandassov

Eures Info

Joulukuussa 8.12.2021 klo 13-14 on tulossa kattava tietopaketti ulkomaisen työntekijän palkkaamisesta, siihen saatavilla olevista tukimuodoista sekä palkkatuesta ja työkokeilusta.

Teamsilla pidettävässä tilaisuudessa on myös mahdollisuus esittää kysymyksiä ja saada niihin heti vastaukset Eures-asiantuntijalta Virpi Siiriltä ja asiantuntija Kari Kurkiselta (Kaakkois-Suomen TE-palvelut). 

Ilmoittaudu mukaan 7.12.2021 mennessä hanna.anttonen@lappeenranta.fi.

 

Eures -palvelu
EURES-palvelu (European Employment Services) auttaa kun haluat rekrytoida EU/ETA-maista työntekijän. TE-toimiston EURES-asiantuntijat neuvovat ja auttavat rekrytoinnin suunnittelussa ja toteutuksessa, kohdemaan valinnassa sekä käynnistävät rekrytoinnin yhdessä kohdemaan EURES-palvelun kanssa. EURES-asiantuntijat voivat vastata työpaikkailmoituksen tiedusteluihin, ottaa hakemukset vastaan puolestasi sekä tehdä kanssasi esivalinnan. Lisäksi EURES voi järjestää haastattelu tai info-tilaisuuden ulkomailla, olla mukana tilaisuuksissa ja myös opastaa ulkomaalaisia työntekijöitä muuttoon ja suomalaiseen työelämään liittyvissä asioissa.

EURES-palvelu järjestää online- ja onsite-rekrytointitapahtumia kotimaassa ja EU/ETA-maissa. Näihin työnantajat voivat osallistua itse tai jättää työpaikan EURES-asiantuntijan markkinoitavaksi.
Eurooppalaisen rekrytoinnin tukena on käytössä myös EURES-portaali, jonka työpaikkasivuilla voi ilmoittaa avoimista työpaikoista, ja jossa työnantaja voi selata työntekijöiden ansioluetteloita. Tämän lisäksi työpaikkailmoituksen voi julkaista eri maiden kansallisilla työpaikkasivuilla.
Rekrytointien tueksi on tarjolla monenlaisia tukipalveluita. Eka EURES työpaikka -tuki on rahallista tukea yritykselle uuden työntekijän asettautumisen ja perehdytyksen kustannuksiin. Organisaatio voi hankkia yhteisrahoitteisesti koko työyhteisön kansainvälistymisvalmennusta, ja ulkomaalaisille työntekijöilleen suomen tai ruotsin kielen koulutusta työpaikalla.